Особенности формирования алюминидов циркония в режиме гидридного цикла - Г. Н. Мурадян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлены результаты исследования процессов формирования алюминидов циркония методом гидридного цикла (ГЦ), разработанного в Лаборатории высокотемпературного синтеза ИХФ НАН РА. Ցիրկոնիումի ալյումինիդները հանդիսանում են հեռանկարային կառուցվածքային նյութեր ավիացիոն և տիեզերական սարքավորումների, մեքենաշինության և քիմիական արդյունաբերության համար: The zirconium aluminides are promising structural materials in aerospace, mechanical engineering, chemical industry, etc. They are promising for manufacturing of heatresistant wires, that will improve the reliability and efficiency of electrical networks.
Keywords: Physical Chemistry