Модификация керамических монолитов полиэфируретанами и поли(бис-аллилуретанами) - С. Г. Григорян; Л. Э. Ткаченко; С. С. Автандилян; А. Г. Балекаев; Г. Г. Балаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
С целью получения композиционных монолитных сорбентов, представляющих собой высокопористые проницаемые керамические материалы с полиуретановыми покрытиями, иссле-дована радикальная полимеризация на керамических подложках синтезированных мономерных и олигомерных бис-аллилуретанов и реакция олигоэфиров с диизоцианатами с образованием сетчатых полиэфируретанов. Изучена структура полученных материалов. СЭМ снимки показали, что сшитый полимер равномерно распределен в объеме керамической подложки. Исследованы пористые характеристики полученных модифицированных органокерамических монолитов. Բարձր ծակոտկեն պոլիուրետանային ծածկույթներով թափանցելի կերամիկական սորբենտներ ստանալու համար ուսումնասիրված են սինթեզված մոնոմերային և օլիգոմերային բիս-ալլիլուրետանների ռադիկալային պոլիմերիզացիան կերամիկական տակդիրի վրա և կարված պոլիէսթերուրետանների առաջացումը օլիգոէսթերների ռեակցիայով դիիզոցիանատների հետ։ Ուսումնասիրված է ստացված նյութերի կառուցվածքը։ ՍԷՄ պատկերները ցույց են տվել, որ կարված պոլիմերը հավասարաչափ բաշխված է կերամիկական սորբենտի ողջ ծավալում։ Ուսումնասիրված են մոդիֆիկացված օրգանոկերամիկական մոնոլիտների ծակոտկեն բնութագրերը։ In order to obtain the composite monolithic sorbents which are highly porous permeable ceramic materials with polyurethane coatings radical polymerization of the synthesized monomeric and oligomeric bis-allylurethanes and the reaction of oligoesters with diisocyanates to form a crosslinked polyesterurethanes on ceramic substrates were investigated. The structure of the obtained material was studied: SEM images showed that the crosslinked polymer is uniformly distributed in the bulk ceramic substrate. Porous characteristics of the modified organo-ceramic monoliths were studied.
Keywords: Polymeric Chemistry