Синтез 2-фенилпирролидинов и конденсированных на их основе гетероциклов - С. П. Гаспарян; А. О. Мартиросян; Г. А. Паносян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Конденсацией 5-хлоризатового ангидрида с 2-фенилпирролидин-2-карбоновой кислотой, синтезированной по ранее разработанному методу, получен 7-хлор-1а-фенил-2,3,5,10,11,11a-гексагидро-1 Н-бензо[е]пирроло[1,2-а] [1,4]диазепин-5,11 -дион. Նախկինում մշակված եղանակով սինթեզված 2-ֆենիլպիրոլիդին-2-կարբոնաթթվի և 5-քլորիզատոիլ անհիդրիդի կոնդենսումը հանգեցրել է 7-քլոր-11α-ֆենիլ-2,3,5,10,11,11α-հեքսահիդրո-1Н-բենզո[е] պիրոլո[1,2-а][1,4] դիազեպին-5,11-դիոնի առաջացմանը։ 7-Chloro-11a-phenyl-2,3,5,10,11,11a-hexahydro-1H-benzo[e]pyrrolo[1,2-a] [1,4]diazepine-5, 11-dione was synthesized by the condensation of 2-phenylpyrrolidine-2-carboxylic acid with 5-chloroisatoic anhydride.
Keywords: Organic Chemistry