Синтез, превращения и антибактериальная активность производных 5,5-диметил-3-фенэтил-2-тиоксо-2,3,5,6-тетрагидробензо[h]хиназолин-4(1H)-она - А. И. Маркосян; С. А. Габриелян; Н. М. Торширзад; Дж. А. Авакимян; Г. М. Степанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе 1-амино-3,3-диметил-3,4-дигидронафталин-2-этилкарбоксилата синтезирован 5,5-диметил-3-фенэтил-2-тиоксо-2,3,5,6-тетрагидробензо[h]хиназолин-4(1Н)-он, который переведён в 2-тиозамещённые-, 2-(2-гидроксиэтиламино)- и 2-гидразинопроизводные. 1-Ամինո-3,3-դիմեթիլ-3,4-դիհիդոնավթալին-2-էթիլկարբօքսիլատի և ֆենէթիլիզո-թիոցիանիտի փոխազդեցությամբ սինթեզվել է 5,5-դիմեթիլ-3-ֆենէթիլ-2-թիօքսո-2,3,5,6-տետրահիդրոբենզո[h] խինազոլին4(1Н)-ոնը, որը փոխարկվել է 2-թիոտեղակալված-,2-(2-հիդրօքսիէթիլամինո)- և 2-հիդրազինոածանցյալների։ By condensation of 1-amino-3,3-dimethyl-3,4-dihydronaphthalene-2-ethylcarboxylate with phenethylisothiocyanate was synthesized 5,5-dimethyl-3- phenethyl-2-thioxo-2,3,5,6-tetrahydrobenzo[h]quinazolin-4(1H)-one, which is transferred to the 2-thiosubstituted-, 2-(2-hydroxyethylamino)- and 2-hydrazino derivatives.
Keywords: Organic Chemistry