Щелочной гидролиз сложных эфиров 1-(2´-аминоэтил) пиразолов - А. Е. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Осуществлен щелочной гидролиз аддуктов 1-(2´-аминоэтил)пиразолов с метиловым эфиром метакриловой кислоты, который приводит к соответствующим кислотам. Իրականացվել է 1-(2΄-ամինոէթիլ)պիրազոլների էսթերների հիմնային հիդրոլիզը սենյակային ջերմաստիճանում: Էսթերների հիդրոլիզն իրականացվել է առանց թորման, քանի որ վերջիններս անկայուն են տաքացման պայմաններում: Հիդրոլիզն ընթացել է 65-72% ելքով: The basic hydrolysis of esters of 1-(2´-aminoethyl)pyrazoles was performed at room temperature. The hydrolysis of esters was performed without their distillation, because of their instability in high temperature. The yields of the products were up to 65- 72%.
Keywords: Organic Chemistry