Синтез и некоторые превращения 2-(4-изопропил-2,2-диметилтетрагидропиран-4-ил)этиламина - Р. Л. Назарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Взаимодействием этилового эфира циано(2,2-диметилтетрагидропиран-4-илиден)уксусной кислоты с изопропилмагнийбромидом получен этиловый эфир циано(2,2-диметилтетрагидропиран-4-ил-4-изопропил)уксусной кислоты, декарбэтоксилирование которого приводит к соответствующему (4-изопропил-2,2-диметилтетрагидропиран-4-ил)ацетонитрилу. Ցիան(2,2-դիմեթիլտետրահիդրոպիրան-4-իլիդեն)քացախաթթթվի էթիլ էսթերի փոխազդեցությունը իզոպրոպիլ մագնեզիումի բրոմիդի հետ բերել է ցիան(2,2-դիմեթիլ-տետրահիդրոպիրան-4-իլ-4 իզոպրոպիլ)քացախաթթվի էթիլ էսթերի ստացմանը, որի դեկարբէթօքսիլացումից առաջացել է համապատասխան նիտրիլը: Interaction between ethyl ester of cyano(2,2-dimethyltetrahydropyran-4-yliden)acetic acid and isopropylmagnesium bromide gave the ethyl ester of cyano(2,2-dimethyltetrahydropyran-4-yl-4-isopropyl)acetic acid, which then was decarbethoxylated to the corresponding nitrile.
Keywords: Organic Chemistry