Синтез N-(1-фенилциклопентилметил)- и 4-(1-фенилциклопентанкарбокси)-замещенных диамидов n-аминобензойной кислоты - А. А. Агекян; О. С. Норавян; Э. А. Ширинян; Э. А. Маркарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Конденсацией 1-фенилциклопентилметиламина с хлорангидридами N-замещенных п-аминобензойных кислот синтезированы соответствующие диамиды. В свою очередь взаимодействием хло- рангидрида фенилциклопентанкарбоновой кислоты с анестезином и последующим гидролизом выделенного эфира получена фенилциклопентанкарбоксамидобензойная кислота. Ֆենիլցիկլոպենտիլմեթիլամինի և N-տեղակալված պ-ամինաբենզոական թթվի քլորանհիդրիդի փոխազդեցությամբ սինթեզվել են մի շարք նոր դիամիդներ: Համապատասխան դիամիդներ են ստացվել նաև առաջնային ամինների և ֆենիլցիկլոպենտանկարբօքսամիդոբենզոական թթվի քլորանհիդրիդի կոնդենսացմամբ: By reaction of p-aminobenzoic acid with acid chlorides of phenoxy-, diphenyl-, naphthyl-1-acetic and furan-2-carboxylic acids the corresponding amidoacids have been synthesized. The interaction of acid chlorides of the resulting acids with phenylcyclopentylmethylamine leads to the corresponding diamides .
Keywords: Organic Chemistry