Синтез производных 5-(2-тиоксо-3Н-тиазол- 5-ил)-[1,2,4]-триазол-3-тиона, обладающих фунгицидной и ростстимулирующей активностью - А. М. Князян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Циклизацией (2-тиоксо-3-метил(этил)-4-метил-3H-тиазол-5-ил)-(тиосемикарбазид-1-ил)-метанонов получены 5-(2-тиоксо-3-метил(этил)-4-метил-3Н-тиазол-5-ил)-2,4 дигидро-[1,2,4]-триазол-3-тионы, в молекулах которых тиазольный и 1,2,4-триазольный циклы непосредственно связаны друг с другом. (2-Թիօքսո-3-մեթիլ(էթիլ)-4-մեթիլ-2,3-դիհիդրոթիազոլ-5-իլ)-(թիոսեմիկարբազիդ-1-իլ)- մեթանոնների ցիկլացմամբ հիմնային միջավայրում ստացվել են 5-(2-թիօքսո-3-մեթիլ(էթիլ)-4-մեթիլ-3H-թիազոլ-5-իլ)-2,4-դիհիդրո-[1,2,4]-տրիազոլ-3-թիոններ, որոնց մոլեկուլներում թիազոլային և տրիազոլային ցիկլերը անմիջականորեն միացած են միմիանց հետ: By cyclization of (2-thioxo-3-methyl(ethyl)-4-methyl-2,3-dihydrothiazol-5-yl)-(thiosemicarbazide-1-yl)-methanones in the basic conditions the 5-(2-thioxo-3- methyl(ethyl)-4-methyl-3H-thiazol-5-yl)-2,4 dihydro-[1,2,4]triazol-3-thiones with directly connected thiazole and 1,2,4-triazole cycles were obtained.
Keywords: Organic Chemistry