Количественное определение содержания флавоноидов в листьях глухой крапивы (Laminum album L) и барбариса (Berberus L) - Л. В. Атабекян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Спектрофотометрическим методом определено количественное содержаниe флавоноидов в листьях глухой крапивы (Lamium Album L.) и барбариса (Berberus L.). Установлено, что суммарное содержание флавоноидов в спиртовых экстрактах исследованных листьев составляет: глухая крапива – 3.23, барбарис – 2.53 масс.%. Խուլ եղինջի և ծորենու տերևներից ստացված սպիրտային թուրմերում ապացուցված է ֆլավոնոիդների առկայությունը որակական և քանակական եղանակներով: Սպեկտրալ անալիզի եղանակով ցույց է տրված, որ ֆլավոնոիդների պարունակությունը նշված թուրմերում ըստ զանգվածի համապատասխանաբար կազմում է 3.23 և 2.53 մասս.%: This study states the quantitative and qualitative determination of flavonoids in the spirit extracts from deaf nettle and barberry leaves. Total quantity of flavonoids was determined by spectrophotometric method using complex-forming reaction with aluminum chloride.
Keywords: Physical Chemistry