Исследование комплексов монозамещенных ацетиленовых производных третичных аминов и четвертичных аммонивых солей методом инфракрасной спектроскопии - Ф. С. Киноян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены особенности водородных связей в ряду диметил-2-винилпропаргилоксипропиламинов, активированных в α-положении электроноакцепторными заместителями, а также четвертичных аммониевых солей сходного строения. Ուսումնասիրվել են տարբեր տեղակալիչներով մոնոացետիլենային մի շարք ամինների և նրանց ամոնիումային աղերի ջրածնական կապերի յուրահատկությունները: ԻԿ-սպեկտրալ հետազոությունն իրականացվել է ինչպես քլորոֆորմի լուծույթում, այնպես էլ առանց լուծիչի: The H-bonds peculiarities of some monoacetylenic amines and their ammonium derivatives have been investigated. IR-spectral research was realized in chloroform solution and without solvent also.
Keywords: Chemistry