Синтез N-формилди- и трипептидов с использованием (S)-β-[4-фенил-3-пропил-5-тиоксо-1,2,4-триазол-1-ил]-α-аланина и изучение их влияния на активность сериновых протеаз - Т. О. Саргсян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Синтезированы новые N-формилди- и трипептиды с использованием N-формил-(S)-метионина и (S)-β-(4-фенил-3-пропил-5-тиоксо-1,2,4-триазол-1-ил)-α-аланина. Исследовано влияние пептидов на активность трипсина и протеиназы K. Սինթեզվել են նոր N-ֆորմիլդի- և տրիպեպտիդներ ելնելով N-ֆորմիլ-(S)-մեթիոնինի և (S)-β-(4-ֆենիլ-3-պրոպիլ-5-թիօքսո-1,2,4-տրիազոլ-1-իլ)-α-ալանինից: Ուսումնասիրվել է սինթեզված պեպտիդների ազդեցությունը տրիպսինի և պրոտեինազ K-ի ակտիվության վրա: New N-formyldi- and tripeptides containing heterocycle-substituted non-protein amino acid (S)-β-(4-phenyl-3-propyl-5-thioxo-1,2,4-triazol-1-yl)-α-alanine were synthesized in the solution by the method of activated esters. The influence of peptides on activity of trypsin and proteinase K has been studied.
Keywords: Organic Chemistry