Синтез некоторых N-(3-фуран-2-ил)-пентилзамещенных амидов карбоновых кислот - Р. А. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Взаимодействием (3-фуран-2-ил-4-метилпентил)замещенных аминов с различными хлорангидридами кислот синтезирован новый ряд амидов N-(3-фуран-2-ил-4-метилпентил)-N-замещенных карбоновых кислот. Изучена противовоспалительная и антибактериальная активность синтезированных соединений. (3-Ֆուրան-2-իլ-4-մեթիլպենտիլ)տեղակալված ամինների փոխազդեցությամբ տարբեր կարբոնաթթուների քլորանհիդրիդների հետ ստացվել են համապատասխան ամիդները դիաստերեոիզոմերների ձևով, որոնց տոկոսային պարունակությունը որոշվել է ЯМР1Н սպեկտրների ազդանշանների հարաբերության հիման վրա: Corresponding amides resulted from the interaction of (3-furan-2-yl-4-methylpentyl) substituted amines with acid chlorides of different carboxylic acids in the form of diastereoisomers and their percentage was determined on the basis of PMR1H spectrum signals correlation.
Keywords: Organic Chemistry