Синтез и некоторые превращения 3-(фуран-2-ил)-4-метилпентановой кислоты - Р. А. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Гидролизом нитрила 3-(фуран-2-ил)-4-метилпентановой кислоты получена 3-(фуран-2-ил)-4-метилпентановая кислота. Взаимодействием последней с хлористым тионилом получен соответствующий хлорангидрид, который с различными аминами переведен в амиды. 3-(Ֆուրան-2-իլ)-4-մեթիլպենտանանիտրիլի հիդրոլիզի արդյունքում ստացվել է 3-(ֆուրան-2-իլ)-4-մեթիլպենտանաթթուն: Վերջինս, փոխազդելով թիոնիլքլորիդի հետ, առաջացրել է 3-(ֆուրան-2-իլ)-4-մեթիլպենտանաթթվի քլորանհիդրիդը: By the hydrolysis of 3-(furan-2-yl)-4-methylpentanonitrile 3-(furan-2-yl)-4- methylpentanoic acid was obtained. The latter’s interaction with thionylchloride resulted in 3-(furan-2-yl)-4-methylpentanoic acid anhydride.
Keywords: Organic Chemistry