Сорбенты для твердофазной экстракции - С. С. Айрапетян; Л. Г. Мангасарян; Л. С. Банян; А. Г. Хачатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены вопросы получения сорбентов для твёрдофазной экстракции на основе различных полимерных композиций и широкопористых кремнеземных сорбентов. В качестве широкопористых матриц использованы: диатомит Джрадзорского месторождения (Республика Армения и широкопористый силикагель -средний диаметр пор 50 нм). Դիտարկվել են տարբեր պոլիմերային կոմպոզիցիաների և լայնածակոտկեն սիլիկահողերի հիման վրա պինդ ֆազային լուծահանման համար սորբենտների ստացման և դրանց կիրառման հարցեր: Որպես լայնածակոտկեն սիլիկահողեր կիրառվել են՝ ՀՀ Ջրաձորի հանքավայրի դիատոմիտ և լայնածակոտկեն սիլիկաժելեր (ծակոտիների միջին չափը – 50 նմ): The questions related to the creation and application of solid phase extraction sorbents based on various polymer compositions and wide-porous silica have been considered. Diatomit from the Djradzor deposit (Republic of Armenia) and wide-porous silica gels (average pore size 50 nm) have been applied as wide-porous silicas.
Keywords: Analytic Chemistry; Inorganic Chemistry