Термическое расщепление метилового эфира 3[(2-метоксикарбонилэтил)-(2-пиразол-3-метил-1-илэтил)-амино]проп ионовой кислоты - О. С. Аттарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Показано, что метиловый эфир 3-[2-(3-метоксикарбонилэтил)-(2-пиразол-3-метил-1-илэтил)амино]пропионовой кислоты при перегонке не стабилен и разлагается до исходных соединений. Рентгеноструктурным анализом показано, что одно из промежуточных соединений разложения – 3-[2-(3-метилпиразол-1-ил)-этиламино]пропионовая кислота, существует в солевой форме. Ցույց է տրվել, որ 3-[2-(3-մեթօքսիկարբոնիլէթիլ)-(2-պիրազոլ-3-մեթիլ-1-իլէթիլ)ամինո] պրոպիոնաթթվի մեթիլ էսթերը թորելիս անկայուն է և քայքայվում է մինչև ելանյութերի: Ռենտգենակառուցվածքային անալիզով ցույց է տրվել, որ քայքայման միջանկյալ արգասիքներից մեկը` 3-[2-(3-մեթիլպիրազոլ-1-իլ)-էթիլամինո]պրոպիոնաթթուն, գոյություն ունի միայն աղային ձևով: It has been shown that methyl ether of 3-[2-(3-methoksikarbonylethyl)-(2-pyrazole-3-methyl-1- ylethyl)amino]propionic acid is not stable during distillation and decompose to inters. By the instrumentality of X-ray it is established that one of the decomposed intermediate compounds – 3-[2-(3-methylpyrazole-1-yl)-ethylamino]propionic acid exists in the salt form.
Keywords: Chemistry