Новые 1-замещенные 4-(S-дитиокарбамоил)производные 3,5-диметилпиразола - К. А. Элиазян; Л. В. Шахбазян; В. А. Пивазян; А. П. Енгоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Взаимодействием S-(2,4-пентадионил-3)дитиокарбаматов с различными гидразинами синтезирован новый ряд 3,5-диметил-4-S-замещенных дитиокарбамоилпиразолов и осуществлены некоторые их превращения под действием хлоран-гидридов кислот и фенилизоцианата. По данным предварительных испытаний, полученные соединения могут представлять интерес в качестве фунгицидов. S-(2,4-պենտադիոնիլ-3)դիթիոկարբամատների և տարբեր հիդրազինների փոխազդեցությամբ սինթեզվել են 3,5-դիմեթիլ-4-S-տեղակալված դիթիոկարբամոիլպիրազոլներ և իրականացվել են դրանց որոշ փոխարկումները թթուների քլորանհիդրիդների և ֆենիլիզոցիանատի ազդեցությամբ: Ըստ նախնական փորձարկումների տվյալների ստացված նյութերը կարող են հետաքրքրություն առաջացնել որպես ֆունգիցիդներ: By the interaction of S-(2,4-pentadionyl-3)-dithiocarbamates with different hydrazines a number of 3,5-dimethyl-4-S-substituted dithiocarbamoylpyrazoles have been synthesized. Their some conversions with acid chloroanhydrides and phenylisocyanate are realized. The data of preliminary testings show, that the obtained substances can be of interest as fungicides.
Keywords: Organic Chemistry