Синтез 9-замещенных конденсированных тиено[3,2-d]пиримидинов - Е. Г. Пароникян; Ш. Ф. Акопян; А. С. Норавян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработаны два метода получения 9-замещенных конденсированных тиено[3,2 d]пиримидинов на основе 1-амино-2-карбамидотиено[2,3-b] пиридинов. 1-Ամինո-2-կարբամիդոպիրանո[4,3-d]թիենո[2,3-b] պիրիդինների և թիենո[2,3-c] իզոքինոլինների հիման վրա մշակված են երկու մեթոդներ 9-տեղակալված կոնդենսված թիենո[3,2-d] պիրիմիդինների ստացման համար: On the basis of derivatives of 1-amino-2-carbamidothieno[2,3-b]pyridines the methods of synthesis of amino derivatives of condensed thieno[3,2-d] pyrimidines are elaborated.
Keywords: Organic Chemistry