Синтез N-замещенных амидов 3-(5-фтор-2-гидроксифенил)-3-фенилпропионовой кислоты - Р. С. Балаян; Т. О. Асатрян; А. В. Григорян; К. Ж. Маркарян; А. Г. Хачатрян; Э. А. Маркарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Взаимодействием коричной кислоты с п-фторфенолом в кислой среде получен 6-фтор-4-фенилхроман-2-он, на основании которого синтезирован ряд N-замещенных амидов. Изучена их антиаритмическая активность на хлоридкальциевой и аконитиновой моделях. Ուսումնասիրվել է դարչնաթթվի և պ-ֆտորֆենոլի կոնդենսացիան քացախաթթվի և ծծմբական թթվի ներկայությամբ: Անջատված 6-ֆտոր-4-ֆենիլ-խրոման-2-ոնը վերածվել է 3-(5-ֆտոր-2-հիդրօքսիֆենիլ)-3-ֆենիլպրոպիոնաթթվի և ամիդների: Ուսումնասիրվել է ամիդների հակաարիթմիկ հատկությունը: The condensation of cinnamic acid and p-fluorophenol was studied in presence of acetic and sulfuric acids.Separated 6-fluoro-4-phenylchromane-2-one was transferred into N-substituted amides of 3-(5-fluoro-2-hydroxyphenyl)-3-phenylpropionic acid. Antiarhythmic properties of amides were studied.
Keywords: Organic Chemistry