Синтез амидов N-(дифенилацетил)-4-аминобензойной кислоты - Н. З. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Осуществлен синтез амидов N-(дифенилацетил)-4-аминобензойной кислоты ацилированием аминов хлорангидридом N-(дифенилацетил)-4-аминобензойной кислоты в среде сухого диоксана. Իրականացվել է N-(դիֆենիլացետիլ)-4-ամինոբենզոական թթվի ամիդների սինթեզը: Նոր ամիդների շարքը ստացվել է չոր դիօքսանի միջավայրում տարբեր ամինները ացիլացնելով վերը նշված թթվի քլորանհիդրիդով: A series of novel N-(diphenylacetyl)-4-aminobenzamides has been synthesized. The amides of N- (diphenylacetyl)-4- aminobenzoic acid were syntesized by interaction of N-(diphenylacetyl)-4- aminobenzoyl chloride with a number of amines in dry dioxane.
Keywords: Organic Chemistry