Синтез новых производных 2,3-дигидротиопирано[3,2-b]индола - В. В. Дабаева; С. Г. Пилосян; А. С. Норавян; М. Р. Багдасарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
На основе 2,2-диметилтетрагидротиопиран-4-она разработаны методы синтеза новых производных 2,3-дигидротиопирано[3,2-d]индола. 2,2-Դիմեթիլտետրահիդրոթիոպիրան-4-օնի բազայի վրա մշակվել են կոնդենսված N-դիմեթիլամինոալկիլ-2,2,6(7)-տրիմեթիլ-4-օքսո-2,3-դիհիդրոթիոպիրանո[3,2-b] ինդոլների նոր ածանցյալների ստացման եղանակներ: Methods of synthesis of new derivatives of N-dimethylaminoalkyl-2,2,6(7)-trimethyl-4-oxo-2,3-dihydrothiopirano[3,2-b]indoles are laborated on the basis of 2,2-dimethyltetrahydrothiopyrano-4-ones.
Keywords: Organic Chemistry