Получение ультрадисперсного порошка двуокиси кремния - В. Н. Овчиян; Э. Б. Оганисян; А. Е. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены условия образования ультрадисперсной аморфной двуокиси кремния при взаимодействии силиката натрия с хлоридом аммония в водно-спиртовой среде при комнатной температуре. Установлено, что в зависимости от концентрации исходных растворов осаждаются частицы двуокиси кремния разных размеров. Ուսումնասիրվել են ջրասպիրտային միջավայրում նատրիումական սիլիկատի և ամոնիումի քլորիդի փոխազդեցությունից սենյակային ջերմաստիճանում գերմանրատված ամորֆ սիլիցիումի երկօքսիդի առաջացման պայմանները: Պարզվել է, որ ելման լուծույթների կոնցենտրացիայից կախված տեղի է ունենում սիլիցիումի երկօքսիդի տարբեր չափերի մասնիկների նստեցում: Ultra-dispersion amorphous silica formation conditions by the sodium silicate water solutions at usual temperature has been studied. As acid matter for the silica sedimentation the ammonium chloride water-spirit solutions have been used. It has been determined that different dimension of small particles of the silica are formed depending on the initial solutions concentration.
Keywords: Chemistry; Science; Inorganic Chemistry