Синтез 1-(α-ацетоксиэтил)азолов в условиях межфазного катализа - А. О. Балтаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследована реакция присоединения азолов к винилацетату в условиях межфазного катализа. Показано, что лёгкость присоединения названных реагентов зависит от кислотности азолов. Ուսումնասիրվել է ազոլների միացման ռեակցիան վինիլացետատի հետ միջֆազ կատալիզի պայմաններում: Ցույց է տրվել, որ ռեակցիայի ընթացքը կախված է ազոլների թթվայնությունից: The addition reaction of azoles to vinylacetate in the interphase catalysis conditions has been investigated. It has been shown that easiness of addition of above mentioned reagents depends on the acidity of azoles.
Keywords: Organic Chemistry