Циклизация хлоридов 2,2-диалкил(4-гидроксибутин-2-ил)(1-аллил-3-фенил(или винил)пропин-2-ил)аммония и водно-щелочное расщепление полученных соединений - М. К. Налбандян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
2,2-Դիալկիլ(4-հիդրօքսիբուտին-2-իլ)(1-արիլ-3-ֆենիլ(կամ վինիլ) պրոպին-2-իլ)ամոնիում քլորիդների ցիկլացումից գոյացած 2, 2-դիալկիլ-1-ալիլ-4-հիդրօքսիմեթիլբենզ[f]իզո-ինդոլինիումային և -իզոինդոլինիումային քլորիդների ջրահիմնային ճեղքումը բերում է ներմոլեկուլային վերացիկլացման և 1-ալիլ խմբի β-ճեղքման արդյունք ամինների խառնուրդի` առաջին ամինի գերակշռելիությամբ: The water-base cleavage reaction of 2,2-dialkyl-1-allyl-4-hydroxymethylbenz[f]isoindolinium and -isoindoliniumchlorides obtained by cyclization of 2,2-dialkyl(4-hydroxybutin-2-yl)(1-allyl-3-phenyl(or vinyl)propin-2-yl)ammonium chlorides leads to the mixture of amines of intramolecular recyclization and β-cleavage reaction of 1-allyl group. In the mixture prevail amines of recyclization.
Keywords: Chemistry