К вопросу о равновесии между гидробромидом трифенилфосфина и трифенилфосфином и бромистым водородом - С. Л. Давтян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ապացուցված է, որ տրիֆենիլֆոսֆինի հիդրոբրոմիդի և տրիֆոնիլֆոսֆինի ու բրոմաջրածնի միջև հավասարակշռությունը սերտորեն կախված է լուծիչի բևեռացվածության աստիճանից: It is established that the balance between tryphenylphosphine hydrobromide and tryphenylphosphine and hydrogenebromide depends strongly on the polarity of the solven t.
Keywords: Քիմիա