Синтез β-аминокетонов 2-аминотиофенового ряда - А. П. Авакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Алкилированием замещенных 2-аминотиофенов гидрохлоридами β-диэтиламино-4-замещенных пропиофенонов синтезированы новые β-аминокетоны 2-аминотиофенового ряда. Տեղակալված 2-ամինաթիոֆենների ալկիլացմամբ β-դիէթիլամինա-4-տեղակալված պրոպիոֆենոններով սինթեզվել են նոր β-ամինակետոններ` 2-ամինաթիոֆենների շարքի: The new β-aminoketones of 2-aminothiophene rhow were synthesized by alkylation of substituted 2-aminothiophenes with hydrochloride β-diethylamino-4-substituted propiophenones.
Keywords: Organic Chemistry