Взаимодействие трифенилфосфина с винилпиридиниевыми солями - Р. Дж. Хачикян; С. Л. Давтян; Н. В. Товмасян; М. Г. Инджикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Установлено, что трифенилфосфин присоединяется к винилпиридиний хлориду с образованием в результате дальнейших трансформаций 1,2-бис(трифенилфосфонийхлоридо)этана. Հաստատված է, որ տրիֆենիլֆոսֆինը միանում է վինիլպիրիդինիումքլորիդին, հետագա տրանսֆորմացիայի արդյունքում առաջացնելով 1,2-բիս(տրիֆենիլֆոսֆոնիումքլորիդո)էթան: It is established, that triphenylphosphine adds to vinylpyridinium chloride in the formation of 1,2-bis (triphenylphosphoniumchloride)ethane in the result of row of transformations.
Keywords: Organic Chemistry