Кинетика и механизм восстановления оксида меди (II) различными восстановителями в неизoтермических условиях - Е. Г. Григорьян; О. М. Ниазян; С. Л. Харатян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучено взаимодействие оксида меди (II) с углеродом, полиэтиленом, полистиролом и уротропином в температурном интервале 20-1000°C с использованием дериватографического метода анализа. Օգտագործելով դիֆերենցիալ-ջերմային անալիզի մեթոդը ուսումնասիրվել է պղնձի (II) օքսիդի փոխազդեցությունը ածխածնի, պոլիէթիլենի, պոլիստիրոլի և ուրոտրոպինի հետ 20-100°C ջերմաստիճանային տիրութում: Interaction between copper (II) oxide and carbon, polyethylene, polystyrene and urotropin within the temperature interval 20-1000°C using differential-thermal analysis method (DTA) has been studied.
Keywords: Physical Chemistry