Уточнение электронодонорной силы анионов пропионовой и масляной кислот - К. А. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է պրոպիոնաթթվի և կարագաթթվի բենզիլային էսթերների ստացումը բենզիլքլորիդից՝ տրիէթիլամինի ներկայությամբ: Ցույց է տրվել, որ հակառակ ալկիլ խմբերի ինդուկցիոն էֆեկտի, մրցակցային պայմաններում ռեակցիայի հիմնական արգասիքը լինում է հատկապես պրոպիոնաթթվի էսթերը: Այս առեղծվածի պատճառները բացահայտվում են: It was investigated the propionic and butyric acids benzylation reactions under the influence of triethyl amine. Therefore it was shown that in the competition reaction condition the mixture of benzyl esters are generated in the proportion 67:33 consisting mainly from the benzyl propionate. The elucidation of this unexpected electronic effect result is in progress.
Keywords: Քիմիա