Иммобилизация бычьего сывороточного альбумина на полимерно-модифицированном сорбенте - Л. Г. Мангасарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены вопросы иммобилизации бычьего сывороточного альбумина на поверхности гибридного полимерно-минерального сорбента на основе широкопористого силикагеля и полиакриламидного геля, активированного глутаровым альдегидом. Активирование сорбента глутаровым альдегидом и иммобилизация белка осуществлены непосредственно в хроматографической колонке. Ուսումնասիրվել է ցլի շիճուկի ալբումինի իմոբիլացումը գլուտարային ալդեհիդով ակտիվացված լայնածակոտկեն սիլիկաժելի և պոլիակրիլամիդային ժելի հիման վրա ստացված հիբրիդային հանքապոլիմերային սորբենտի մակերևույթին: Սորբենտի ակտիվացումը գլուտարային ալդեհիդով և սպիտակուցի իմոբիլացումը իրականացվել են անմիջականորեն քրոմատոգրաֆիական աշտարակում: Ցույց է տրվել, որ պոլիակրիլամիդային ժելի նստեցմամբ հնարավոր է ակտիվացված սիլանոլային խմբերի էկրանացումը, այսինքն սպիտակուցային համակարգի իմոբիլացումը տեղի է ունենում միայն գլուտարային ալդեհիդով՝ պոլիակրիլամիդային ժելի ակտիվացման հաշվին: An immobilization of the bovine serum albumin on the surface of the hybrid mine-ralpolymer sorbent obtained on the base of the wideporous silica and polyacrylamide gel and activated by means of the glutaric aldehyde has been studied. An activation of the sorbent by glutaric aldehyde and the immobilization of the albumin were realized immediately in the chromatographic column. It has been shown that it is possible to provide an efficient screening of silanol groups by means of the acrylamide gel deposition, i.e. the immobilization of the protein system takes place solely by means of the glutaric aldehyde owing to the polyacrylamide gel activation.
Keywords: Analytic Chemistry