Structural parameters of acetyl and propionyl peroxy radicals - R. H. Barkhudaryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Using ab initio quantum mechanical calculations the structural parameters (length of chemical bonds, their angles) and also the volume of acetyl and propionyl peroxy radicals have been obtained. These data may be used for theoretical estimations of structure-activity relationships, macromolecular parameters and etc. Այս հետազոտության մեջ փորձ է արված քվանտաքիմիական հաշվարկի միջոցով ստանալ ացետիլ և պրոպիոնիլ գերօքսիդային ռադիկալների կառուցվածքային պարամետրերը։Ստացված տվյալները կարող են կիրառվել որոշ քիմիական միացությունների մակրոկինետիկական պարամետրերի գնահատման և նրանց կառուցվածքի ու ակտիվության փոխադարձ կապի բացահայտման համար։ В настоящей работе методом квантовомеханических расчетов определены структурные параметры ацетильных и пропионильных пероксидных радикалов. Эти данные могут быть использованы с целью оценки различных макрокинетических параметров химических соединений и выявления взаимосвязи их структуры с химической активностью.
Keywords: Chemistry; Physical Chemistry