Формилирование 1-(β-бромэтил)-3-метилпиразола - О. С. Аттарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրվել, որ 1-(β-բրոմէթիլ)-3-մեթիլպիրազոլի ֆորմիլումն ըստ Վիլսմայեր-Հաակի միանշանակ չի ընթանում: Պիրազոլային օղակի 4-րդ դիրքում էլեկտրոֆիլ տեղակալմանը զուգընթաց տեղի է ունենում բրոմի ատոմի տեղակալում քլորով` 1-(β-քլորէթիլ)-3-մեթիլպիրազոլի առաջացմամբ: It is shown, that formilation of 1-(β-bromethyl)-3-methylpyrazole proceeds ambiguously. The electrophilic replacement in the 4-th position of the pyrazole’s ring is simultaneously accompanied by replacement of the atom bromine by chlorine.
Keywords: Քիմիա