Реакция трис (диметиламино) фосфина с фенилацетиленом - М. Ж. Овакимян; С. К. Барсегян; С. Л. Давтян; М. Г. Инджикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրվել, որ տրիս(դիմեթիլամինո)ֆոսֆինը փոխազդում է ֆենիլացետիլենի հետ բիս(դիմեթիլամինո)-α-ֆենիլստիրիլֆոսֆինի օքսիդի առաջացմամբ: It is established that tris(dimethylamino)phosphine reacts with phenylacetylene in the formation of bis(dimethylamino)-α-phenylstyrylphosphine oxide.
Keywords: Chemistry