Образование ацетальдегида при водно-щелочном расщеплении 1,4-бистриметиламмоний-2,3-дибром-2-бутендийодида - Т. А. Саакян; А. Х. Гюльназарян; С. Т. Кочарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրվել ,որ 1,4-բիստրիմեթիլամոնիում-2,3-դիբրոմ-2-բուտենի ջրա-հիմնային ճեղքման արդյունքում անսպասելիորեն որպես ոչ ազոտային արգասիք առաջանում է ացետալդեհիդ, որը նույնացվել է 2,4-դինիտրոֆենիլհիդրազոնի տեսքով: Առաջարկվել են ացետալդեհիդի ստացման հնարավոր մեխանիզմները: Upon aqueous-alkaline cleavage of 1,4-bistrimethylammonium-2, 3-dibromo-2-butenediiodide as a nitrogen-free reaction product was unexpectedly isolated acetaldehyde identified as 2,4-dinitrophenyl hydrazone. Possible mechanisms of its formation have been proposed.
Keywords: Chemistry