К вопросу формилирования 1-(β-оксиэтил)-3,5-диметилпиразола по методу Вильсмайера-Хаака - О. С. Аттарян; С. К. Антаносян; Р. Т. Григорян; С. С. Мартиросян; С. Г. Мацоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցույց է տրվել, որ 1-(β-օքսիէթիլ)-3,5-դիմեթիլպիրազոլը Վիլսմեյեր-Հաակի պայմաններում չի ենթարկվում ֆորմիլման, ինչն ըստ երևույթին պայմանավորված է պիրիդինային ազոտի կվատերնիզացման արդյունքում պիրազոլային օղակի նուկլեոֆիլության նվազմամբ: It is estimated that 1-(oxuetyl)-3,5-dimethylpyrazole does not go with conditions of Vilsmayer-Haak formilation that is obviously conditioned by the decrease of pyrazol ring’s nukleophility as a result of quaternization of pyridine azot.
Keywords: Քիմիա