Новые материалы и изделия, полученные на основе местного сырья - Дж. А. Геодакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлены краткие результаты работ по получению хлорида магния для магнезиального цемента и доломитовых вяжущих, а также изделий на их основе с использованием исключительно местного сырья. Ներկայացված են տեղական հումքի օգտագործմամբ մագնեզիումային ցեմենտի և դոլոմիտային կապակցանյութերի, ինչպես նաև նրանց հիման վրա իրերի ստացման բնագավառում իրականացված աշխատանքների կրճատ արդյունքները: Hereafter there are performed the results of works with materials and products, received on the base of local raw materials and energy saving technologies.
Keywords: Inorganic Chemistry