Моделирование процесса окисления метана с добавками пропана. Влияние параметров на соотношение метанол-формальдегид - Э. Р. Маркарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Методом математического моделирования изучена кинетика сопряженного процесса окисления метан-кислород-пропановых смесей в широком диапазоне температур и других параметров, определяющих протекание процесса, с целью прогнозирования выхода целевых продуктов и, в частности, соотношения максимальных концентраций метанола и формальдегида (СН3ОН)макс/(СН2О)макс). Աշխատանքի նպատակն է ուսումնասիրել մեթան-թթվածին-պրոպան խառնուրդի զուգորդված օքսիդացման պրոցեսի կինետիկան, ջերմաստիճանների և պրոցեսի իրականացման այլ պարամետրերի լայն տիրույթում, մաթեմատիկական մոդելավորման մեթոդով, բացահայտելու մեթանոլի ելքի և մեթանոլ-‎‎ֆորմալդեհիդ առավելագույն կոնցենտրացիաների հարաբերության ((CH3OH)max/(CH2O)max) փոփոխության օրինաչափությունները: The goal of this work is studying of kinetics of conjugated oxidation process of methane-oxygen-propane mixtures in wide range of temperatures and other parameters by the method of mathematical simulation for forecasting of methanol yield and (CH3OH)max/(CH2O)max ratio.
Keywords: Physical Chemistry