Влияние природы мономера на механизм зарождения безэмульгаторных латексных частиц в двухфазной системе мономер–вода - А. А. Оганесян; Г. К. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Թվային հաշվարկի օգնությամբ որոշված են պոլիմերային մոլեկուլների և լատեքսային մասնիկների առաջացման հավանականությունները ստիրոլ–ջուր և վինիլացետատ–ջուր հավասարակշռված համակարգերում և ցույց է տրված, որ այդ պրոցեսների մեխանիզմները պայմանավորված են մոնոմերների լուծելիությամբ ջրում: In persisting work are determined probability of the forming the polymeric molecules and particles in water at polymerisation of the styrene and vinilacetat in system monomer-water. It Is shown that mechanism of the generation of the particles is defined solubality of the monomer in water and importances of the constants of the elementary acts radical polymerisation.
Keywords: Քիմիա