О неприменимости правила Болдуина для циклизации некоторых β-иминоспиртов - С. Г. Конькова; А. Э. Бадасян; А. Х. Хачатрян; М. С. Саргсян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Обсуждаются данные, получающиеся при ацилировании иминов указанного строения, с целью выяснения причины неприменимости правила Болдуина для 5-эндо-тригональной циклизации некоторых β-иминоспиртов. Высказано предположение, согласно которому, циклизация не является одностадийной, и поэтому правило Болдуина не соблюдается. Նպատակ ունենալով պարզելու Բոլդուինի կանոնի անգործելիությունը որոշ β -իմինասպիրտների 5-էնդո-տրիգոնալ ցիկլման ռեակցիայում քննարկվել են նշված կառուցվածքի իմինների ացիլման ժամանակ ստացված տվյալները: Ելնելով վերջիններից, առաջ են քաշվել որոշակի դատողություններ, համաձայն որոնց ցիկլացումը հանդիսանում է ոչ միափուլ, որով էլ հասկանալի է դառնում Բոլդուինի կանոնի անգործելիության պատճառը: It has been discussed of date the resulting by the acylation of imines of indicated structure with aim to ascertain of inapplicability of Baldwins rule for 5-endo-trigonal cyclization of some β-iminoalcohols. Are expressed on opinion, that if cyclization is not singlstage process, is formally disallowed.
Keywords: Organic Chemistry