Рентгенофазовое исследование молибдата тербия и структурные изменения после потери гидратной воды - Л. Г. Нерсисян; К. П. Бурдина; М. Г. Жижин (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարվել է տերբիումի մոլիբդատի ռենգենաֆազային հետազոտություն և ուսումնասիրվել են նրա կառուցվածքային փոփոխությունները բյուրեղաջրի հեռացումից հետո: Ուսումնասիրության արդյունքները համեմատվել են JCPDS Բանկի տվյալնբերի հետ և պարզվել է, որ Բանկում նմանակն ունեցող միացություն՝ Tb2(MoO4)3•5,6H2O չկա: X-Ray phases analysis of molibdate of terbium carried out, structural changes had been observed after the loss of hydrated water. It has been established, that we have received a new combination, which does not exist in JCPDS Bank – Tb2(MoO4)3∙5,6H2O.
Keywords: Քիմիա