Синтез и исследование гидрохлоридов 1-(n-алкоксифенил)-3-морфолинопропан-1-олов - Н. К. Гаспарян; А. А. Геворкян; Г. С. Амазаспян; Г. А. Паносян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Реакцией аминометилирования п-замещенных ацетофенонов получен ряд β-аминокетонов. Последние под действием реактивов Гриньяра переведены в третичные аминоспирты –производные циклодола. պ-Տեղակալված ացետոֆենոնների ամինամեթիլացմամբ ստացվել են մի շարք β-ամինակետոններ: Վերջիններս փոխազդեցության մեջ դնելով Գրինյարի տարբեր ռեակտիվների հետ ստացվել են երրորդային ամինասպիրտներ՝ ցիկլոդոլի ածանցյալներ: A series of β-amino ketones have been synthesized by the aminomethylation of substitution acetophenones. These compounds with Grignard reagents yielded the tertiary aminoalcohols (cyclodolum derivatives).
Keywords: Organic Chemistry