Феменологическое исследование радиотермолюминесценции солей простых гидромолибдатов редкоземельных элементов Nd2(MoO4)3 и Pr2(MoO4)3 - Л. Г. Нерсисян; В. К. Власов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Պրազեոդիմի և նեոդիմի օքսիդների, ինչպես նաև MoO3-ի համար հայտնի է փոփոխական նեստեքիոմետրիկ բաղադրության ֆազաների մեծ քանակ: Հնարավոր է, նեստեքիոմետրիան կդիտարկվի նաև մեր կողմից սինթեզված Pr2(MoO4)3 և Nd2(MoO4)3 միացություններում: Ռադիոթերմոլյումինեսցենտային հետազոտությունը շարունակվում է: For the oxides of prozeodim and neodim as well as for MoO3 a great number of phases of variable nestecheometric composition of the type Mo18O52 and Mo25O72 are known. It is possible, that nestecheometria may be observed in the compounds Pr2(MoO4)3 and Nd2(MoO4)3 synthesized by us. In respect to this we have carried out hteir phemenological research.
Keywords: Chemistry