Окисление метана в присутствии добавок сернистого газа - А. А. Манташян; Э. М. Макарян; А. М. Аветисян; А. Э. Элоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրված են մեթանի օքսիդացման շղթայական ռեակցիայի առանձնահատկությունները ծծմբային գազի` SO2, առկայությամբ: Հաստատված է SO2-ի արագացնող ազդեցությունը շղթայական պրոցեսի զարգացման վրա: Բացահայտված է ածխաջրածնային գազերի այրման քիմիզմի լիակատար բացահայտման և գործնականում դրանց ղեկավարման համար մանրակրկիտ կինետիկական հետազոտությունների անհրաժեշտությունը: The kinetic features of a methane oxidation chain reaction are studied at the presence of the additions of sulfurous gas SO2. The accelerating effect of SO2 additions on development of the chain process is observed. The necessity of detailed kinetic studies for complete comprehension of chemical mechanism of processes of hydrocarbon gases combustion and control to them in practice is found out.
Keywords: Chemistry