Пространственное строение 3-оксотиазолидино-(3,2-a)пиперазина и его производных - А. П. Енгоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены спектры ЯМР 1Н и 13С биологически активных 3-оксотиазолидино-(3,2-а)пиперазина и его производных. На основании ЯМР спектральных данных определено пространственное строение молекул. Ուսումնասիրվել են կենսաբանորեն ակտիվ 3-օքսոթիազոլիդին-(3,2-a)-պիպերազինի և նրա ածանցյալների 1H և 13C ՄՄՌ սպեկտրները: Սպեկտրալ տվյալների հիման վրա որոշվել է մոլեկուլների տարածական կառուցվածքը: 1H and 13C NMR spectra of biologicaly active conformationally restricted 3-oxothiazolidin-(3,2-a)piperazin and it’s 8,8-disubstituted derivatives have been investigated. On the base of geminal, vicinal and long-rang JHH spin-spin coupling constant values the molecular structure of fused rings was determined.
Keywords: Organic Chemistry