Таутомерия и пространственная излмерия 3-фенилими-нокапролактамов - А. П. Енгоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучены процессы имино-енаминной таутомерии и пространственной изомерии в молекулах 3-фенилиминокапролактамов методом ЯМР 1Н. На основании спектральных данных показано, что установление таутомерного равновесия зависит от времени и характера заместителя в бензольном кольце. Ուսումնասիրվել են 3-ֆենիլիմինոկապրոլակտամի ածանցյալների մոլեկուլներում իմին-ենամինային տաուտոմերիայի և տարածական իզոմերիայի պրոցեսները 1H ՄՄՌ սպեկտրոսկոպիայի օգնությամբ: Սպեկտրալ պարամետրերի հիման վրա ցույց է տրվել, որ տաուտոմերիայի հավասարակշռության հաստատունը կախված է ֆենիլային օղակի տեղակալիչի բնույթից: Imin-enamin tautomerism and structural isomerism of substituted 3-pheniliminocaprolactams have been investigated by proton NMR spectroscopy. The tautomerism eqilibrium constant depends on the nature of phenyl substituent.
Keywords: Organic Chemistry