Ингибирующая способность некоторых гидразидов в реакциях окисления органических веществ - Л. Р. Варданян; Р. Л. Варданян; В. С. Арутюнян; Т. В. Кочикян; А. А. Аветисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследовано влияние гидразида 4-оксибутановой кислоты и 3-метил-4-(2-гидразинокарбонилэтил)-2-пиразолин-5-она на процесс инициированного окисления кумола, холестерилпропионата и полиоксиэтилированного гексадеканола. Установлено, что во всех случаях оба гидразида проявляют ингибирующее действие. Ուսումնասիրված են 4-օքսիբուտանաթթվի հիդրազիդի և 3-մեթիլ-4-(2 հիդրազինակարբինոլէթիլ)-2-պիրազոլին-5-օնի ինհիբիրացնող հատկությունների ազդեցությունը կումոլի, խոլեստերիլ պրոպիոնատի և OC- 20-ի օքսիդացման ռեակցիաների վրա: Ցույց է տրված, որ բոլոր դեպքերում երկու հիդրազիդներն էլ հանդիսանում են օքսիդացման ռեակցիայի ինհիբիտորներ: The influence of 4-oxy butane acid and 3-methyl-4-(2-hydrazinocarbonylethyl)-2- pyrazoline-5-on on the initiated oxidation of cumole, cholesteryl propionate and polyoxyethyl hexadecanole has been studied. In all of the cases both of the hydrazides were established to exhibit an inhibiting effect, not inferior in to the classic inhibitor-α- naphthole in regard to effectiveness and capacity of inhibition.
Keywords: Physical Chemistry