Образование коацерватов в системе коллоидный диоксид кремния–поливиниловый спирт - Г. Г. Балаян; С. С. Айрапетян; М. А. Мелкумов; А. Г. Хачатрян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучена коацервация в системе коллоидный диоксид кремния – поливиниловый спирт в интервале значений рН 2 ÷ 5. Установлена зависимость между количеством образовавшихся коацерватов и молекулярной массой полимера, а также содержанием в нем ацетатных групп. Ուսումնասիրվել է կոացերվացիան կոլոիդային սիլիցիումի դիօքսիդ - պոլիվինիլային սպիրտ (ՊՎՍ)համակարգում pH 2÷5 և ՊՎՍ-ի կոնցենտրացիայի լայն տիրույթում: Հաստատվել է, որ կոացերվացիայի աստիճանը աճում է ՊՎՍa- մոլեկուլային զանգվածի և նրանում ացետատային խմբերի պարունակության աճմանը զուգընթաց և նվազում է միջավայրի pH-ի արժեքների աճման հետ: The coacervation in the colloidal silica – polyvinyl alcohol (PVA) in the range of pH values 2÷5 and wide range of PVA concentrations have been studied. It has been shown that coacervation level increases with the increasing of PVA molecular weight, content of acetate groups in it and decreases with the increasing of pH values.
Keywords: Chemistry