Полимеризация акрилонитрила в растворах диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида в присутствии нитратов алюминия и цинка - Э. Р. Саруханян; Е. А. Казоян; Ш. А. Маркарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучена кинетика анионной полимеризации акрилонитрила, инициированной нитратами алюминия и цинка в растворах диметил- и диэтилсульфоксидов. Показано, что при замене диметилсульфоксида диэтилсульфоксидом скорость полимеризации заметно уменьшается. Ուսումնասիրված է ալյումինի և ցինկի նիտրատներով հարուցված ակրիլոնիտրիլի անիոնային պոլիմերման կինետիկան դիմեթիլ- և դիէթիլսուլֆօքսիդների լուծույթներում: Ցույց է տրված, որ դիմեթիլսուլֆօքսիդը դիէթիլսուլֆօքսիդով փոխարինելիս պոլիմերման արագությունը նկատելիորեն փոքրանում է: The kinetics of anionic polymerization of acrylonitrile initiated by nitrates of aluminium and zinc in solution of DMSO and DESO has been studied. It was shown that the substitution DMSO by DESO leads to decrease of polymerization rate.
Keywords: Physical Chemistry