Данные о местонахождении кайрака с армяносирийской надписью - Рубен Гини (Гаспарян) (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
1892 թ. Ռուսաստանի Կայսրական հնագիտության հանձնաժողովի ձեռնարկած հետազոտությունների շնորհիվ հաջողվել է հայտնաբերել Պիշպեկի (այժմ՝ Բիշկեկ) միջնադարյան քրիստոնեական գերեզմանոցում մի տապանաքար՝ կայրակ՝ հայ-ասորերեն վիմագրությամբ: An exceptional gravestone or kairak with Armeno-Syriac inscription was found near the Pishkek (Bishkek) medieval Christian cemetery during the archaeological expedition managed by the Russian Imperial Archaeological Commission in 1892.
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Inscriptions; Epigraphy; CC Archaeology