Артавазд Туманян: добровольная жертва Геноцида - Сусанна Ованесян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ցեղասպանությանը զոհ դարձած որդու եղերական մահը Հովհ. Թումանյանի անձնական կյանքի ամենաողբերգական դրվագն է, նրա անփարատ վիշտը, որը բացառիկ է այդքան մահեր ու ավեր տեսած մեծ տառապյալի հոգեկան աշխարհի վրա թողած վիթխարի ներգործությամբ: Tragic death of his son who had become a victim of the Genocide was the most tragic episode in Tumanyan’s private life: undessipated grief that had exceptional tremendous impact on the mental world of the great sufferer who had seen so many deaths.
Keywords: History; Armenian Genocide (1915); D History