Об армянском числительном «один» в эпиграфике Ванского царства - Арташес Алаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վանի թագավորության սեպագիր արձանագրությունների վերլուծությունը ցույց տվել, որ առկա mei գրությունը 35лиц., 35обор. , 241А11, 12 և 214C45, 46 սեպագրերում ոչ թե «մի» արգելականն է, ինչպես այլ տեղերում, այլ «մի» թվականը: The analysis of the cuneiform inscriptions of Van Kingdom has shown that cash in the inscriptions 35 face, 35 turn, 241А11, 12 and 241С45, 46 written “mei” is not prohibitive Armenian rejection as in other places, but the Armenian numeral one – mei > mi.
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature